Wat is een effectieve aanpak tegen de klimaatverandering - Ons Klimaat

Ons Klimaat
Ga naar de inhoud
Klimaatverandering (Tom Lassing)
De vraag is wat of we er mee moeten doen. Vanuit de politiek zoeken ze het in "hoge" doelen, bijvoorbeeld de reductie van CO2 uitstoot.
Ik begrijp dat wel, maar is dat een oplossing? Als het al een oplossing is, spreekt ze op die manier het volk eigenlijk wel aan?
Ik ben van mening dat het volk ook zelf moet kunnen zien en voelen dat wat je doet een impact heeft.
Een voor iedereen zichtbaar probleem is bijvoorbeeld dat we in de zomer zoet water tekort hebben. Er is over het jaar gezien wel genoeg, maar onze sloten voeren het effectief af en in de zomer is het veel te droog. Zouden we al niet veel meer geholpen zijn als we dat water beter opvangen en dan in de zomer kunnen inzetten voor het nat houden van belangrijke natuurgebieden? Zou dat niet veel meer 'winst' opleveren in de vorm van CO2 reductie?
Het is maar een idee.
Ook kleine zaken als groene daken lijken zo nutteloos, maar zijn dat allerminst. We winnen er meer CO2 reductie mee dan met veel andere maatregelen. Tevens heeft het een enorme impact op lokale warmte en is het een prachtige wateropslag. Een euro daar in geïnvesteerd, is beter besteedt dan een euro in nog weer een duur congres over klimaatverandering.
Veel meer herbruikbare energie gebruiken en die energie opslaan in de vorm van bijvoorbeeld warmte of koude is ook een oplossing. We geven het grootste deel van ons energiegeld uit aan verwarming en verkoeling. Als we dat dus ook kunnen verduurzamen, dan maak je effectieve slagen.
Het zijn allemaal ingrepen die we zelf kunnen doen en die door gerichte projecten kunnen worden gerealiseerd. Mij lijkt dat een betere weg dan enorme fiscale acties uit te voeren die niemand echt emotioneel raken.
De klimaatproblemen 'raken' ons nog vrijwel niet. Het is tijd dat we als volk wakker worden, maar dat ook de politiek gaat inzien dat ze het probleem minder abstract moeten maken.
Wij kunnen het klimaat helemaal niet veranderen. We kunnen slechts aanpakken hoe we met de veranderingen omgaan.

OVER ONS
Dit initiatief is tot stand gekomen via Pro Gain BV dat zich via enkele websites en nieuwsbrieven bezig houdt met het (duurzame) energie vraagstuk.
Created with WebSite X5
ADRES
Sint Oedenrodeseweg 41
5681 PH  BEST, Nederland.
Alleen op afspraak
Terug naar de inhoud